Wednesday, February 07, 2007

Mænd er sjovere end kvinder...

Fordi de bliver nødt til det. Christopher Hitchens er berømt for sine polemiske provo-klummer, og denne i januars Vanity Fair er ikke anderledes. Snarere har han i sin langstrakte argumentation for at kvinder, malet med den brede pensel mind you, er mindre morsomme end kvinder, ramt flere læsere end længe før.
Jeg er ikke hundrede procent uenig, faktisk er jeg slet ikke uenig i præmissen, men hans argumentationer hænger ikke altid sammen.
Han mener, at mænd er sjovere end kvinder, fordi det er deres våben i den endeløse kamp for at imponere det modsatte køn. Man komplimenterer en kvinde med 'Du er smuk,' mens en mand hellere vil høre: 'Du er så sjov.' Nu forenkler jeg hans ord, og nu sidder du sikkert, afhængig af dit køn, og tænker: 'Min kæreste er bare superspas' eller 'Jeg er da mindst lige så sjov som ham Rødgaard,' men i det har han jo ofte ret. Jeg kan for eksempel ikke trække voldsomt på mit udseende i forhold til kvinder. Min force er klart, at jeg er morsom og har vid. Og det er jeg da smerteligt bevidst om. Sådan er det for mange mænd. En afgørende forskel på mænd og kvinder i denne henseende er, at mænd til gengæld ikke har den store selverkendelse. Selv fyre, der ikke kan sige noget sjovt, selv hvis de læser en god joke op af den bog, de har lånt på biblioteket forsøger sig med humor. Og det kan gå spektakulært ad helvede til. Men under alle omstændigheder forsøger de sig. Det enten gider kvinder ikke, eller også vil vi mænd ikke konkurrere på dette område. En mand, der forsøger at imponere en kvinde, der viser sig at være lige så morsom som ham selv, vil i mange tilfælde miste interessen. Det holder kvinderne tilbage. Tror jeg...
Nå, men kvinder, der har læst denne klumme har fået trykket alle deres knapper. Blandt andet hende her, der er mægtigt provokeret, samt en masse andre.
Jeg har diskuteret dette emne med min medskribent på kulturredaktionen det meste af dagen, og Julie argumenterer for, ikke helt ueffent, at det i høj grad skyldes en nedarvet mekanisme, der gør at mænd ikke vil acceptere at kvinder er sjove. Det er ganske enkelt ikke acceptabelt for os bavianer, der foretrækker at trække på urinstinkter og vores røde røve, mens hunnerne bare skal sidde og se bedårende ud. Igen en forenkling, men igen heller ikke forkert.
Jeg tror min konklusion er, og så må i ellers læse på de glimrende links, at mænd er sjovere, fordi de prøver hårdere, men at kvinder har potentiale for at være mindst lige så spas. Historien er med mig. Prøv at tælle kvinderne på denne liste.
Og igen. Dette er ikke et forsøg på at disse alle de møgskægge kvinder, der kan få mælk eller fadøl til at sprøjte ud af næseborene. Bredpenselmaling.
Sarah Silverman er for eksempel mægtig.

Der er vist stadig et kommentarfelt på denne side. Skriv hvis jeg tager fejl, eller hvis du er enig kan du eventuelt elaborere.

I øvrigt mener jeg, at alle bør købe 'The Good, The Bad & The Queen'.

Mikkel
Comeback

Jeg har overvejet at slette Talerøret, men har ikke kunne tage mig sammen til at slette dette infernalske rod af nonsens og sene nattetimer. Så nu prøver vi igen. dato tager hovedparten af mine skriblerier. Talerøret er til overskudsproduktionen. Velkommen tilbage