Saturday, August 19, 2006

Lejesoldat i aviskrigen

Meget er sket siden sidste torsdag, hvor jeg sad og blev orienteret om mine muligheder for aktivering. Den rare mand fra journalisternes a-kasse foreslog en helt ny karriere som radiograf til de af os, der havde været ledige i meget lang tid.
Det havde jeg trods alt ikke, og jeg havde jo sådan set også et arbejde, jeg skulle tiltræde 1. september. Men sådan skulle det ikke være...

Dagen efter tullede jeg rundt og bryggede kaffe, da en mand ved navn Jan Bartram ringede og tilbød mig et job på et hemmeligt projekt under Berlingske Tidende.
Jeg var i starten mest optaget af at finde ud af, om det var den tidligere landsholdsspiller Jan Bartram. Det var det. Wow. Fedt.

Det tog mig fem sekunder at finde ud af, at jeg meget hellere ville arbejde på det her projekt end på bold.dk. Så jeg blev løst fra min kontrakt af de rare mennesker på bold.dk, og så mødte jeg ellers foran hovedindgangen i Berlingske Hus næste morgen klokken ni.

Nu har vi bygget en avis på fem dage, alle skiftevis hader os, og synes vi er fine nok, jeg er blevet citeret og har fået fine tegninger til mine historier. I dag er min første fridag, og vi hedder dato, og vi er orange, og vi er til den moderne dansker, og folk skal kunne læse os på 10 minutter, og Michael Jeppesen har svinet min chefredaktør på bagsiden af Ekstrabladet, og jeg har drukket mange liter kaffe og mange sodavand, og jeg er blevet skole/uddannelseredaktør, og der er mange flinke mennesker på dato, og Nyhedsavisen har masser af penge, men vil ikke fortælle, hvor de har dem fra, og 24 timer har ingen annoncer, og distributionen er stadig mærkelig fordi, det er gået så stærkt, og jeg skal på arbejde i morgen, og jeg hører blur, og vigtigst af alt: TKM har også fået et job. Det lykkedes os simpelthen at lave en fiks lille udskiftning, hvor han tog jobbet på bold.dk. Og masser af andre spændende ting.

Fortsættelse følger...