Saturday, February 21, 2004

Enestående fortælling

Mandag den 1. marts lyder startskuddet for Rødgaards Talerør hidtil største satsning. 'Fortællingen' er et rørende og humoristisk historisk tidsbillede, hvor vi som læsere kan få lejlighed til at følge med i fire unge menneskers liv og skæbner i København anno 1949 og op gennem det 20. århundrede.
Yderligere information vil følge her på siden.

Nedtælling: 9 dage til 'Fortællingen'

Sunday, February 15, 2004

Jacob Schou Nielsen, som nogen af os kender fra Danmarks Journalisthøjskole, har sin egen hjemmeside. Min nye Urban-kollega har sin helt egen .com adresse med spændende reportager. Kig selv med her.
Marco Pantani er død!
Jeg må erkende, at jeg er en smule rystet. Den cykelrytter der tryllebandt os med sine enestående evner og sin store karisma, er fundet død af uforklarlige årsager i en lejlighed i Rimini. Han blev kun 34. Jeg kunne skrive en nekrolog og lovprise mandens talent, men jeg undlader, og det er fordi jeg tror, vi vil se flere ex-ryttere dø på samme måde fra nu af. Sidste år døde den spanske bjergrytter Jose-Maria Jimenez i en alder af 32. Der er mange fællestræk ved de to dødsfald. Begge havde de deres storhedstid i slutningen af 90'erne. Begge var indlagt med en depression efter karrierens reelle ophør, og begge har de været dopet op til begge ører. Andrea Fortunato var en talentfuld venstreback hos Juventus' italienske fodboldmestre i begyndelsen af 90'erne. Han døde i en alder af 23, efter at være afsløret som doping misbruger. Jeg kunne blive ved. Nu betaler de regningen, den danske cykelrytter Brian Holm har lige fået konstateret kræft i tarmen, og det varer ikke længe, vurderer jeg, før det næste mystiske dødsfald indtræffer. Problemet er så bare at Pantani var fantastisk. Pis!!!