Saturday, April 29, 2006

Breaking fricking news!!!

Der er indløbet fanmail. En amerikansk studine med danske forældre har i gennem længere tid holdt sine forældres modersmål vedlige v.h.a. dette ydmyge web-extravaganza.

Før jeg går videre vil jeg takke dig, Emma, for de rosende ord. Jeg rødmer mere end vanligt og kan næsten ikke vente med at skrive noget mere spas. Næste indlæg er dedikeret til dig, baby.

Og jeg ved i er spændte. Med Emmas tilladelse bringer jeg denne skamrosning.

Dear Roedgaard.
It's been a long time since I've laughed as hard as the night I discovered 'taleroeret'. I read the whole thing and even though Danish isn't exactly my first language I really enjoyed your interesting variety of topics. My parents are from Aalborg in Jutland, and in case you were wondering, that's why I've been able to understand "most of" what you write. I'm not very good at writing in Danish though.
I'm a journalism major at Columbia University and are actually thinking about studying abroad for a semester or two. I'm seriously considering my other 'faedreland'. Maybe you'd be able to tell me, where I should go. Just a little appreciation from The States. Looking forward to your updates.

Love Emma Sorensen (avid reader since christmas)


Okay, måske er ordet 'skamrosning' en anelse misvisende, men alligevel...Og hun er jo også pæn. I andre må også gerne sende billeder af jer selv...



Posted by Picasa
Hvem er han dette enigma, Mikkel Rødgaard?

I Nick Hornbys roman 'High Fidelity' påstår den frustrerede og underligt livskloge hovedperson Rob, at man ikke bør definere folk efter hvordan de er, men hvad de kan lide. Og fordi enkle budskaber formuleret af karismatiske mennesker er så nemme at goutere, blev det mere eller mindre også min teori. Pladder. Vrøvl.

Det siger selvfølgelig noget om den sære eksistens, der er mig, at jeg foretrækker Joe Henry frem for 50 Cent eller Eminems, at jeg foretrækker kaffe frem for te, Fernet Branca frem for Bacardi Breezere eller fodsved om sommeren frem for at skulle gå med sandaler.
Men ikke ret meget.

I virkeligheden er det en ørkesløs opgave at skulle definere sig selv. Umådelig selvoptaget samtidig, men ikke desto mindre er det en ok idé en gang i mellem at foretage sig andet end at se fjernsyn og skrive et filmmanuskript over Thomas Thestrups bedrifter.

Der er mange måder at gribe det an på.

1. Hvad Mikkel Rødgaard kan:

a. Han kan åbne øl med tænderne, men har ikke gjort det i årevis.
b. Han kan køre cykel uden hænder, men bryder sig ikke om at gøre det.
c. Han kan drikke mange øl på kort tid. Det er dyrt og åndssvagt. Det er han i færd med at trappe ned på.
d. Han kan løfte tunge ting.
e. Han kan læse hurtigt. Og han kan også stave.

2. Hvad Mikkel Rødgaard ikke kan:

f. Han kan ikke falde i søvn om natten.
g. Han kan ikke tage sig sammen til at gennemføre noget som helst, hvor han ikke har mødepligt.
h. Han kan ikke finde ud af at håndtere penge.
i. Han kan ikke skrive fin lyrik.
j. Han kan ikke løbe hurtigt.
(Listen fortsætter, men jeg vil gerne falde i søvn i et forholdsvis godt humør)

3. Okay, hvad Mikkel Rødgaard kan lide:

k. Rødvin, kaffe, cigaretter, rucola, azukibønner, saltlakrids.
l. Ord.
m. Storbritannien.
n. (hos andre mennesker) Selvironi.
0. At diskutere.

4. Hvad kan han så ikke lide?:

p. Small talk.
q. Forpligtelser.
r. Action, science-fiction, fantasy film.
s. Sne.
t. Tatoveringer.

5. Hvad har han udrettet?

u. Opnået den hæderfulde titel 'Månedens trafikant på Tisvilde Skole' November 1988.
v. Har gjort sig selv til grin ved at kysse Stamford Bridge iført Tottenham-trøje, fordi der var for langt til White Hart Lane.
w. Har skrevet sangene 'En tissemand skal bruges til at tisse med', 'Nu går vi' og Hvad kunne de gøre? Manden var steril'.
x. Arresø rundt på cykel. (Ikke hurtigt eller noget, men altså hele vejen rundt)
y. Sagde noget sjovt ved flere lejligheder i slutningen af halvfemserne.


6. Hvad drømmer han om?

z. At sige noget sjovt igen.
æ. Ved hjælp af intenst lobbyarbejde at forbyde scootere.
ø. At prøve at stemme på et regeringsparti. (Kom nu, Søvndahl)
å. (lige nu) At der var andet drikkeligt end koldskål i køleskabet.

Det var 29. Og hvad kan vi så konkludere?
Det er ikke en potentiel kandidat til Time Magazines top-100 over 'Mennesker der ændrede verden i det 21. århundrede', vi har at gøre med.
Havde han hængt i dengang Karin Hjort mente at kunne se et blokfløjte-talent i den unge Rødgaard for 15 år siden, havde meget måske set anderledes ud. Men ligesom han aldrig bliver direktør for Nationalbanken eller B93, bliver han nok heller aldrig den ny Michala Petri.

Men jeg kan nu meget godt lide ham, den kiksede idiot.

Thursday, April 27, 2006

Månedens Pige

April 2006

Cecilie Svinth Claësson.
Der har ikke været stor konkurrence, men hun er nu en sød pige min ældste lillesøster. Og i dag fylder hun 19 år...





 Posted by Picasa
Månedens mand.

April 2006.

Thomas Thestrup har mange kvaliteter, som Rødgaard respekterer og beundrer. Jeg har kendt ham fra han var en lattermild gut på halvanden meter, og troede egentlig jeg kendte ham ret godt. Men han overrasker stadig. På baggrund af netop indhentede oplysninger, som endnu ikke er parat til offentliggørelse er TT en klar vinder af denne måneds coolness-award...

Tillykke. Et brev grøn the med pebermyntesmag vil blive sendt til vinderen...



 Posted by Picasa
Hej!

Snazzy design, ikke sandt?
Man skulle tro, jeg var pro...
Som i måske husker, blev der på det gamle talerør (good riddance i øvrigt) afholdt en afstemning om indholdet. Det blev en overvældende sejr til nøgenbilleder af Søren Espersen fra Dansk Folkeparti, men da talerøret ikke er i besiddelse af nogen, måtte redaktionen desværre skuffe vores store kvindelige og homoseksuelle segment.
Det var noget af en fuser. Et nyrestød for jeres forhåbninger. Sorry...
Nå, men nu...
Jeg surfede tilfældigt rundt på nettet og snublede?!? over denne side. Og indehaveren af denne intimiderende konkurrent havde en brevkasse. Og så tænkte jeg ved mig selv: Mikkel, din lusede amatør-mo-fo!!! Hvorfor har du ikke fundet på denne super idè???.

Det er alle tiders mulighed. Talerøret er fra nu af interaktivt, og som resten af pressen siger jeg nu: Public journalism!!! Det er vejen frem.

Spørgsmål og foreslag. Direkte ned i kommentarfeltet og så vil faster Rødgaard trække på sine rige erfaringer. Og råde jer til at undgå diskussioner om friværdi, tage HIV-tests, til at gå mere ud på Kastellet, ja snart sagt whatever passer ind i lige netop jeres kontekst. Det bliver så godt. Uh, hvor skal vi blive klogere på livet og hinanden...

Monday, April 24, 2006

Oh my God. Det har været like pisse-hektisk. Så derfor lukkede redaktionen bag dette altruistiske web-overflødighedshorn. Det har Rødgaard været møg-utilfreds med, men som den folkesocialist han nu er, respekterer han selvfølgelig en rask arbejdsnedlæggelse.
Happy days. Vi er tilbage in business, og efter at have gennemgået planerne for de næste par uger er det med enorm optimisme og begejstring for fremtiden, at Rødgaard siger: Hey og velkommen tilbage.
Rødgaard har lige læst korrektur på vor topreporter Mikkels seneste udkast til et indlæg og tillad mig at sige: by George, hvor er det godt. I vil grine, og i vil græde. I vil (endnu engang) tænke: 'Hvor er det dog et vidunderligt medie, det hersens internet. Når vi, ganske free of charge, kan opleve så vidunderlig læsning og sansestimulerende ordgøgl, er vi dog inderligt lykkelige for vores bredbåndsopkobling'.

Slutteligt, mes amis, op i nummeren med klima, konflikter og klamme problemer, TALERØRET er BACK, og overflødiggører al aktivitet væk fra computeren.

Sincerely yours

Ansvarshavende chefdespot
RØDGAARD